Hagman, Jan & Pia

From AmwayWiki
Jump to: navigation, search
Jan & Pia Hagman
Pia jan hagman.jpg
Pin: Diamond (2006)
Markets: Scandinavia
LOA:

Network TwentyOne

LOS Upline: Mansson, Ulf & Elisabeth
Website: http://www.n21corp.com
Notes:

Qualifications

Diamond August 2006

Success Story (Swedish/Svenska)

From Swedish Amagram June 2007

Det var en ren slump att vi fick möjligheten att se den här verksamheten våren 2000. Pia hade då arbetat som lärare i över 20 år och Jan var advokat och delägare i advokatfirma i Stockholm sedan mitten av 1980-talet. Vi arbetade båda väldigt mycket, var och en på sitt håll. Vi hade tre aktiva barn – Johan, Sara och Anna – i åldrarna 19, 15 och 10 som naturligtvis också behövde mycket av vår tid, omtanke och support. Det var så illa att vi ibland brukade skämta om att vi inte bara saknade egen fritid utan snarare ”låg på minustid” som vi förmodligen skulle behöva arbeta in och lämna tillbaka efter pensionen.

Hela vår situation stred tvärt emot vad vi tänkte och planerade när vi träffades i mitten av 1970-talet; nämligen att vi båda skulle kunna pensionera oss senast vid fyllda 50. Vi hade det materiellt bra men vi insåg att det säkerligen skulle se likadant ut om både tio och tjugo år om vi inte hittade på ”något annat”. Frågan var bara vad. I det läget ringde en före detta kollega till Pia och talade om att hon själv nyss kommit i kontakt med en annorlunda men intressant affärsidé som hon trodde skulle passa oss alldeles utmärkt. Det tog ett tag innan Pia ensam kom iväg på en presentation och det hela hängde under en tid på en mycket skör tråd. I dag är vi oerhört glada att vi faktiskt tog oss tid att undersöka företaget, produkterna och hela affärspotentialen närmare.

Att bygga upp en ny verksamhet vid sidan av våra ordinarie yrken har i och för sig aldrig varit bekvämt eller gått helt av sig självt. Att lägga ner ytterligare tid i en situation när man redan saknar tid kan säkert förefalla ”underligt” för den som inte har undersökt eller förstått hur Amway-konceptet fungerar. Vi kände dock tidigt att det i stället var fråga om en temporär insats som skulle kunna ge en permanent avkastning i framtiden. Att vi fick förmånen att samarbeta med och använda erfarenheter från dem som redan nått stora framgångar gjorde ”jobbet” mycket enklare. Det som egentligen har krävts därutöver är planering, prioritering och support för att få det på plats.

Pia slutade arbeta som lärare 2002. Jan avvecklar just nu en del återstående uppdrag för att inom kort avluta sin advokatgärning. Vi och barnen ser framåt med en gemensam och mycket stor framtidstro.